Зелените Варна

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

Кой плаща за да злепостави името на уважавани граждански организации от Варна?

Е-мейл Печат ПДФ

 

     След  успешно организираните кампании по актуални теми, сред които Закона за ГМО, делата и парламентарното питане по казуса за продажбата на крайбрежната ивица на Варна, засягащи обществения и корпоративни интереси и ролята на държавата в регулирането им, срещу гражданските организации и техни активисти се разви кампания по разпространяване на плакати с провокативна и подвеждаща информация.

      Във връзка с разлепените тази сутрин многобройни плакати по дърветата и стълбовете на централните булеварди Осми приморски полк, Мария Луиза, Цар Освободител, Княз Борис I, a вероятно и на други централни места, обявени от името на ПП Зелените, ОЦОСУР и Зелена Варна,

     искаме да уведомим обществеността, че обявените в плакатите организации и личности, нямат нищо  общо с организацията на споменатите събития, нито с финансовото или логистично участие в разпространението на тези плакати.

 

 

      Нашите  организации подкрепят всяка  инициатива по почистване и засаждане  на нови дървета, но единствено когато това е съгласувано и с разрешението на собственика и поддържащия земята - в случая с Морската градина това са държавата и oбщина Варна.

     Остро осъждаме този акт като посегателство върху имиджа и авторитета на организациите ни и самите нас. Разпространени са имената и телефоните ни , които се считат за лични данни  по смисъла на Закона за защита на личните данни.

     Нарушен е Правилникът за обществения ред на Община Варна, като разпространените плакати са поставяни на нерегламентирани места.

     Считаме този акт за особено недобросъвестен, тъй като е с него се подвежда голяма част от варненската общественост с невярна информация.

  
Мария Христова,  

съпредседател на ПП Зелените-Варна 

Кръстю Кръстев,

Председател на Зелена Варна 

арх.Калина Павлова,

член на ОЦОСУР

 

+/-
Само регистрираните могат да коментират!
 

Главно меню


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/bulgreen/public_html/varna/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Бъди активен


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/bulgreen/public_html/varna/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Банер